Prominente rol Koninklijke Marine bij Wereldhavendagen Rotterdam

De Wereldhavendagen in Rotterdam zijn begonnen. Ook bij deze 47e editie speelt de Koninklijke Marine een prominente rol. Bezoekers krijgen de kans een kijkje te nemen op marineschepen en deel te nemen aan militaire activiteiten. Dat kan tot en met zondag.

Vergroot afbeelding Gewapende mariniers trainen aan boord van een schip.
Demonstratie met gewapende mariniers tijdens de Wereldhavendagen 2023.

De Wereldhavendagen beloven een spectaculair en educatief evenement te worden. Onder meer de marineschepen Zr.Ms. Johan de Witt en Zr.Ms. Schiedam meren af aan de Parkkade in Rotterdam. Rondleidingen aan boord bieden bezoekers een kijkje in de operationele wereld van schip en bemanning. Op de kade zijn alle disciplines en de bewapening van het Korps Mariniers te bezichtigen.

Ook op de Maas is de marine goed vertegenwoordigd. Met spectaculaire demonstraties toont de zeemacht zijn veelzijdigheid en paraatheid. Zo staat er een antiterreur-demo op het programma en mariniers komen in actie om de bemanning van een gekaapt schip te bevrijden. Ook een NH90-helikopter scheert laag over het water om oefentorpedo’s te lanceren. En dan zijn er nog parachutisten van de Defensie Para School. Ze nemen een frisse duik na een afdaling van grote hoogte.

Samenwerking en innovatie

De deelname van de Koninklijke Marine aan de Wereldhavendagen onderstreept de nauwe band met Rotterdam en de samenwerking met andere (maritieme) partners. Tijdens het evenement worden innovaties op het gebied van maritieme technologie gepresenteerd door verschillende partners en deelnemers van de dagen. De deelnemende organisaties variëren van overheidsinstellingen tot commerciële partijen.

Werken bij Defensie

Ten slotte is er in Rotterdam een speciaal team recruiters aanwezig om geïnteresseerden te informeren over de carrièremogelijkheden bij de Koninklijke Marine.

Meer informatie over de Wereldhavendagen

Bezoek de officiële website van het evenement voor meer informatie en het volledige programma van de Wereldhavendagen 2024.