Polikliniek Orthopedie
De orthopeed behandelt militaire patiënten met klachten van het steun – en bewegingsapparaat. Dat zijn bijvoorbeeld enkels, voeten en schouders. De klachten kunnen zijn aangeboren of ontstaan door (sport)letsel, overbelasting of slijtage.
Een afspraak maken met de polikliniek Orthopedie
Bent u een nieuwe patiënt dan moet u eerst een verwijsbrief van uw huisarts hebben. Deze stuurt de verwijzing digitaal naar de polikliniek. Een medewerker van de polikliniek neemt dan contact met u op voor het inplannen van een afspraak.
Telefoon: (030) 250 20 18
Fax: (030) 250 22 72
De polikliniek is telefonisch bereikbaar van 8.30 tot 16.30 uur.
Legitimatiebewijs
Vergeet niet bij uw bezoek uw verwijsbrief en een geldig legitimatiebewijs mee te nemen. Dit is een geldig paspoort, rijbewijs of identiteitskaart. Uw Defensiepas is geen geldig legitimatiebewijs.
De orthopedisch chirurg
Veel militairen bezoeken de orthopedisch chirurg met knieklachten. Zoals problemen met de meniscus, kruisbanden of kraakbeen. Maar de polikliniek Orthopedie behandelt ook klachten aan andere gewrichten zoals enkels, voeten en schouders.
Bij de behandeling van een klacht kan aanvullende onderzoek nodig zijn. Bijvoorbeeld een echo, MRI of CT-scan. Een echo kan meestal dezelfde dag maar andere onderzoeken gaan vaak op afspraak. Na het stellen van de diagnose stelt de orthopeed met u een behandelplan op. Een operatie is niet altijd nodig. Behandeling kan ook bestaan uit fysiotherapie, het aanmeten van een hulpmiddel (zoals een brace) of een combinatie hiervan.
Voor informatie over orthopedische aandoeningen en behandelingen kunt u ook de website www.zorgvoorbeweging.nl bezoeken.
Academische zorg
De orthopeden zijn niet alleen in het Centraal Militair Hospitaal werkzaam maar ook in het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Hierdoor bieden zij ook aan militaire patiënten academische zorg.
Orthopedische chirurgen
-
Kolonel-arts J.B. Bolder
-
Kolonel-arts S. Floor
-
Kolonel-arts S.N. de Jong
-
Kolonel-arts J.M. Sturkenboom