Militaire leiders uit diverse partnerlanden bespreken in Utrecht mondiale spanningen

Militaire leiders uit diverse partnerlanden kwamen vandaag op uitnodiging van Commandant der Strijdkrachten generaal Onno Eichelsheim bijeen in Utrecht. Doel was om te investeren in de gezamenlijke aanpak voor de complexe mondiale uitdagingen die er zijn.

Vergroot afbeelding De Commandant der Strijdkrachten in gesprek met Amerikaanse generaal.
Op uitnodiging van de CDS kwamen militaire leiders bijeen in Utrecht. Op de foto Charles Q. Brown Jr. en Onno Eichelsheim.

Aan bod kwamen onderwerpen als de oorlog in Oekraïne, de expansiedrift van Rusland en de impact die deze wereldwijd heeft. De zogeheten Chiefs of Defence bespraken ook zaken als het veilighouden van belangrijke internationale handelsroutes en de toenemende spanningen in de oostelijke en zuidelijke Chinese Zee.

Volgens generaal Eichelsheim laat de situatie in de wereld zien dat we gezamenlijk voor hele grote uitdagingen staan. “Om de internationale rechtsorde te handhaven, blijft een gezamenlijke aanpak essentieel.”

De Chairman of the Joint Chiefs of Staff, de Amerikaanse generaal Charles Q. Brown Jr. leidde als voorzitter de bijeenkomst. Gisteren kwamen de Chiefs of Defence al in Brussel bijeen op de NATO Military Committee.